divendres, 16 de desembre del 2011

Animació,


En este enllaç podeu veure algunes imatges de l'última producció de Pablo Lloréns.



Pablo Llorens va estudiar Belles Arts a la Universitat de València per dedicar-se al cinema d'animació. Començà la seva carrera amb el curtmetratge De sol a sol (1989) i Gastropotens (1990), però no va ser fins l'entrena de Gastropotens II. Mutación tóxica (1994) que va començar el seu ascens. Va ser escollit el millor curtmetratge nacional per Canal+ i obté el premi del públic de la V Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Sebastià.
L'èxit li va arribar amb Caracol, col, col (1995), el qual va rebre el Premi Goya al millor curtmetratge d'animació.[1] Entre 1998 i 1999 va rodar un llargmetratge emprant la mateixa tècnica, Juego de niños.[1] La seua activitat es va estendre també a la realització de videoclips musicals, sèries d'animació per a televisió i espots publicitaris, entre les quals destaca Los García, la campanya d'introducció de l'euro a Espanya.
L'any 2001 va crear el seu propi estudi d'animació i producció, Potens Plastianimation. El seu curt L'enigma del xic croqueta, de trenta minuts, va obtindre de nou el Goya al millor curtmetratge d'animació el 2004 i el premi a millor curtmetratge en 35 mm i millor música a la XXV Mostra de València. L'any següent va ser homenatjat al certamen Animadrid.
El 2009 va realitzar el curtmetratge d'animació El Ultimátum Evolutivo amb plastilina, utilitzant stop-motion, per a l'organització no governamental per al desenvolupament Setem-País Valencià, per conscienciar a les persones sobre els avantatges del comerç just i consum responsable dels recursos. Hi representa el el personatge Professor Setemius que analitza en clau d'humor el dilema entre l'Homo Consumus i l'Homo Responsabilus.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada